Stroomloos

 

Water en Vuur is sinds enkele jaren trotse partner van het Diksmuidse zomerfestival ‘Stad Onderstroom’.
Naast heel wat bijzondere concerten, theater, openluchtfilms, poëzie/literatuur en een expo om de vingers én de tenen bij af te likken, is er ook steeds een culinair gebeuren.
.
Stad Onderstroom is het boeiende resultaat van een fijne samenwerking tussen onder andere Muziekclub 4ad, Filmclub Diksmuide, vzw De Bron/Natuurpunt, een mooie selectie hedendaagse kunstenaars en Water en Vuur.
 .
Stad Onderstroom strijkt deze zomer neer in, op en rond De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1, Diksmude)
 het uitgebreide programma vind je op 4ad.be
.
 .

 .
 .
 Komende zomer gaat Kapitein Zonderstroom drie keer helemaal loos in zijn openluchtrestaurant ‘Stroomloos’
*
*
*
zondagavond 11 juli

“Eigen gerechtjes eerst” (volzet)

Op de Vlaamse Feestdag 11 juli presenteert Kapitein Zonderstroom ‘Eigen Gerechtjes Eerst’. Hij richt zijn culinaire blik tot ver voorbij de grenzen van ons Vlakke Land, want de toekomst lacht ons op kleurrijke wijze toe. Een ode aan de grenzeloze ruimdenkendheid van de Westhoeker.

Zonderstroom jette son regard culinaire bien au-delà des frontières de notre plat pays, car l’avenir nous sourit de manière colorée. Une ode à la largeur d’esprit sans frontières du Westhoeker

* falaffel à lah Berloumi

* vlexit / rock ’n roll à lah fish ‘n chips

* moessakka à lah flamande

*
*
*
woensdagavond 14 juli

“Vive ma liberté !” (volzet)

Op ‘le quatorze juille’ laat Kapitein Zonderstroom ongegeneerd z’n grensoverschrijdend gedrag zegevieren. We genieten samen van allerlei lekkers van op én, vooral, voorbij de Schreve.

Zonderstroom n’hésite pas à laisser sa transgression prévaloir. Ensemble, nous nous régalons de toutes sortes de friandises provenant de la Schreve et, surtout, d’ailleurs.

* picon (me too!)

* KKK met geroosterd brood (potjevleesch met kip, konijn en kalf) / KKK avec du pain grillé (potjevleesch avec poulet, lapin et veau)

* Flamiche (jolijt alom / joies partout)

* bouchotmusseltjes met kerngezonde kruiden uit Grevelingen / moules bouchot aux herbes saines de Gravelines

*
*
*
woensdagavond 21 juli

“Tais-toi et sois Belge !” (volzet)

Op de Nationale Feestdag herkauwt Kapitein Zonderstroom de Brabanconne en serveert ze op tricolore wijze op het bord.

Zonderstroom rumine le Brabanconne et le sert sur l’assiette en mode tricolore.

* “aanvaard ons kracht en het bloed van onze adren”

ceviche / escabeche (in Spaans bloed gemarineerde Noordzeevis) poisson de la mer du Nord mariné dans du sang espagnol

* “wees immer uzelf en ongeknecht”

spacepancake, vleugels, zure room, hennep

crêpe spatiale, ailes, crème aigre, chanvre

* “onze ziel en ons hart zijn u gewijd”

paardenoog, carpaccio van ossenhart, Keiemsche Witten

oeil de cheval, carpaccio de coeur de boeuf, Keiemsche Witten

*

*

*

Inschrijven voor één of meerdere van deze drie avonden

kan via 051 511 511 of info@waterenvuur.be .

Proviand vanaf 18u30, openlucht op de site van de imposante Bloemmolens te Diksmuide.

inschrijving geldig na storting van € 36 per persoon op rek BE63 0018 4551 3108 met vermelding naam, datum en aantal personen.

dranken worden de avond zelf verrekend volgens verbruik.

steeds veggie/vegan mogelijk mits vooraf verwittigd

Westtoer presenteert Diners Insolites waarbij diverse chefs uit de Westhoek diners organiseren met (grensoverschrijdende) streekproducten. Van uitgebreide sterrendiners, tot democratische & familievriendelijke maaltijden/hapjes. Voor elk wat wils! Meer info via www.toerismewesthoek.be

*
*
*
het volledige programma van STAD ONDERSTROOM vind je via 4ad.be
*
*
*

*

Pin It